Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes acull la XXVIII Trobada Gegantera i celebra el 30è aniversari dels seus gegants


Blanes ha acollit la XXVIII Trobada Gegantera aquest passat dissabte. Enguany, la trobada ha coincidit amb el 30è aniversari d’en Gastó i na Caterina, els Gegants de Blanes, i ha comptat amb més d’un centenar de participants.

La XXVIII Trobada Gegantera, organitzada per la Colla Gegantera de Blanes, va omplir el municipi selvatà de ‘Fal·lera Gegantera’ durant tot el dissabte. A la trobada d’aquest 2022 hi van participar més de 150 persones procedents de sis entitats geganteres. A banda de la Colla Gegantera de Blanes també van ser part de la trobada les colles de Balsareny, Caldes de Malavella, El Masnou i Viladrau. A més, també hi van participar els gegantons i altres figures de l’Esbart Joaquim Ruyra.

Malgrat tot, la XXVIII Trobada Gegantera encara arrossega algunes conseqüències de les restriccions per la Covid-19. Enguany, doncs, no han pogut assistir a la trobada totes les colles que volien arran de la manca de portadors.

La trobada de gegants va començar amb la tradicional ‘Plantada de Gegants’ al Passeig Cortils i Vieta a quarts de sis de la tarda. Poc després va començar la cercavila en què centenars de persones van seguir gegants i capgrossos que desfilaven pels carrers del nucli històric blanenc. El recorregut va acabar a la plaça dels Països Catalans. Allà les diferents colles van anar oferint els respectius ‘Balls de Gegants’.

Tres dècades dels Gegants de Blanes

En Gastó i na Caterina, els Gegants de Blanes, van ser batejats el 23 d’agost de 1992. Amb motiu del seu 30è aniversari, a finals del 2021, van començar les tasques de restauració que ha inclòs la renovació del seu vestuari, roba i complements. Aquestes millores es van presentar en una festa d’aniversari avançada que va coincidir amb el dia central de la Festa Major de Santa Anna.

Foto: Ajuntament de Blanes

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit