Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Blanes acull 31 joves i infants procecents d’un orfenat d’Ucraïna

En total són 22 orfes i 9 fills dels 7 monitors que els acompanyen i que, després d'uns dies d'estada a Alemanya, han arribat a Blanes.


Blanes acull des de la setmana passada 31 joves i infants d’entre 2 i 17 anys procedents d’un orfenat d’Ucraïna. Es tracta d’una iniciativa de l’ONG El Bon Samarità i l’Ajuntament i l’objectiu és que l’acollida sigui temporal i no s’allargui més de tres mesos. Els refugiats segueixen classes a través d’internet i realitzen les mateixes tasques que habitualment feien a l’orfenat d’on provenen. El director del centre blanenc, Vitalyi Zhyliak, ha explicat que molts d’ells “no són conscients” de la guerra i que van marxar “quan va caure la primera bomba”.

En total són 22 orfes i 9 fills dels 7 monitors que els acompanyen i que, després d’uns dies d’estada a Alemanya, han arribat a Blanes. Jaume Torrado, director de l’entitat blanenca, explica que l’objectiu és que els nens i nenes puguin seguir amb les seves activitats “el millor possible”. Durant el dia s’estan a les dependències de El Bon Samarità a Blanes. Després conviuen en diferents pisos turístics i apartaments habilitats per a ells. Per altra part, l’ONG i l’Ajuntament han preparat diverses activitats extraescolars que han de servir per a la seva integració.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa ha dit que des de l’inici de la guerra s’han atès al municipi uns 300 refugiats, tot i que no tots s’han quedat al municipi.

Foto: Gerard Vilà – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit