Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Augmenten els llocs de treball al Maresme respecte l’any passat

El sector servei és el que creix en nombre de llocs de feina, mentre que a la indústria o la construcció decauen respecte al trimestre anterior


La comarca del Maresme ha tancat el tercer trimestre de l’any amb 145.255 llocs de treballs. Si bé aquesta xifra indica un descens respecte al trimestre anterior, sí que augmenta respecte al mateix període de l’any passat. Així ho apunta l’informe sociolaboral de periodicitat trimestral que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Per sectors, el sector servei ha augmentat un 0,1% respecte a l’anterior trimestre. Així compta amb 115.740 llocs de treball, més de tres quartes parts del total al Maresme. En segon lloc, hi ha la indústria, amb 18.245 llocs de treball, un 0,71% menys que el trimestre passat. També baixen el nombre de llocs de treball que ofereix la construcció arribant als 10.450, un 1,55% respecte al darrer trimestre. Per últim, el sector primari compta amb 830 llocs de treball. Segons l’informe del Consell Comarcal, aquest darrer sector és l’únic en nombres negatius, tant en la comparativa interanual com en la intertrimestral.

D’altra banda, els autònoms mostren certa estabilitat, com subratllen des del Consell Comarcal del Maresme. Respecte al trimestre anterior han caigut, però en la comparativa interanual sí que augmenten.

Pel que fa a la tipologia dels llocs de treball, 111.435 són assalariats i 33.820 s’inclouen en el Règim de Treballadors Autònoms. Ara bé, l’ens comarcal assenyala que tots dos han tingut una evolució interanual “positiva”.

L’informe presentat per l’Observatori de Desenvolupament Local també recull els ERE. Aquest trimestre s’han resolt procediments de 6 municipis de la comarca: Arenys de Mar, Pineda de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Vilassar de Mar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit