Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Augmenten els delictes a Lloret i Blanes de gener a setembre


Lloret de Mar i Blanes són dues de les poblacions de les comarques gironines amb un increment més destacat dels delictes entre gener i setembre d’aquest 2022. Segons el balanç de l’índex de criminalitat del Ministeri de l’Interior, que recull dades de tots els cossos policials, l’increment de delictes a Lloret respecte l’any passat ha estat del 63,8%, arribant als 2.605. A Blanes l’increment dels delictes ha estat del 23,6% arribant a un total de 1.812.

L’estadística del Ministeri de l’Interior dels primers tres trimestres de l’any, que s’ha fet pública aquest dilluns, reflexa una tendència a l’alça generalitzada de les tipologies delictives a tota la demarcació.

Així, de gener a setembre s’han registrat un total de 36.089 delictes penals, un 24,2% més que durant el mateix període de l’any passat. Destaquen els robatoris a habitatge, amb 2.004; els furts, que han crescut gairebé un 40% i els delictes de lesions i de baralles tumultuàries, que han augmentat un 55%.

Augment dels delictes sexuals

Els delictes sexuals també han augmentat a la demarcació de Girona. Les violacions han experimentat un augment d’un 34,1% a les comarques gironines entre gener i setembre. Se n’han denunciat un total de 59 arreu de la demarcació. En paral·lel, també han pujat els abusos i la resta de delictes contra la llibertat sexual; en aquest cas, se n’han registrat 240 (un 17,1% més).

Foto: Albert Segura Lorrio/ACN

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit