Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arriba una nova edició del Festival d’Havaneres del Maresme


El Maresme celebrarà una nova edició del Festival d’Havaneres de la comarca. Serà el divendres 18 i el dissabte 19 d’agost, dos dies en els quals hi ha programades un seguit d’activitats i, també concerts d’havaneres.

El Festival d’Havaneres del Maresme s’emmarca dins de la celebració de la 21a FIRAMAR de Sant Pol de Mar, que enguany se celebra del 18 al 20 d’agost. Tot i això, pel dimecres 16 i el dijous 17 d’agost s’han programat les primeres activitats. D’una banda, la Inauguració de La Maqueta del Tenyidor de Miquel Fugasot i Josep Maria Ramon, que serà el dimecres a les 19.30 h. Dijous hi haurà una xerrada-debat amb el títol ‘Navengant amb patí: la inclusió de la vela’ a càrrec de Dani Pich, navegant invident. La xerrada serà a les 19 h al Centre Cultural i d’Esbarjo.

La programació

Divendres 18 d’agost, a les 19 h, hi haurà la Treta del Sardinal a la platja de les Barques. Dins de la programació del 21è Festival d’Havaneres del Maresme, durant la primera nit hi actuaran la Coral Montpalau de Pineda de Mar i Sant Pol Canta. També ho faran Els Cremats, amb una cantada d’havaneres i cançó marinera.

Pel que fa dissabte, al matí hi haurà una subhasta pública de peix. A la tarda hi haurà una visita guiada a El Tenyidor, al Salí de Can Serra, al Gigre, a la platja de les barques i a la Caseta del Motor. De cara a la nit, i dins del Festival d’Havaneres, se celebrarà el 15è Concurs de composició d’havaneres de Catalunya “Josep Bastons”. Els grups que hi participaran són Arjau, Xató i Els Pescadors de L’Escala.

L’últim dia de la 21a FIRAMAR serà el diumenge 20 d’agost. Al matí es farà una demostració de besca amb artó a la platja del Morer, passajades amb les barques ATD i una demostració de treta de barques a l’antiga. A la tarda, i pels més petits hi haurà una sessió de contes de mar i muntanya a càrrec de Marta Romà a les pistes de petanca. A les 19.30 h també hi haurà sardanes amb La Principal del Llobregat. La 21a FIRAMAR de Sant Pol acabarà amb una sessió de cinema a la sorra amb la projecció de To Kyma, rescat al Mar Egeu.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit