Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arrenca la 19a edició del festival Poesia i +

Es desplegarà per Caldes d’Estrac, Teià, Arenys de Mar, Mataró, Dosrius i Alella


El festival Poesia i + dona, avui, el tret de sortida a la seva dinovena edició. Des d’aquest dimecres i fins al diumenge 14 de juliol, Poesia i + es desplegarà per sis municipis del Maresme: Caldes d’Estrac, Teià, Arenys de Mar, Mataró, Dosrius i Alella. A més, aquesta edició tindrà concerts de Mishima, Christina Rosenvinge, Ernest Crusats, Mar Pujol i Arnaldo Antunes, entre d’altres.

La cultura popular i les tradicions del Maresme tindran un pes important, des de la imatge fins a la programació, amb propostes que connecten el territori i les arts contemporànies. De fet, en la que serà la 19a edició, els organitzadors han destacat que el Poesia i + “referma el seu compromís per oferir una mirada àmplia de la poesia, la música i l’art, així com una connexió profunda amb el Maresme”. En la línia de voler ser el gran festival d’irradiació poètica de Catalunya, aquest any també presenta diverses produccions pròpies.

La programació

La inauguració d’aquesta edició serà avui a Caldes d’Estrac. D’una banda, hi haurà una nova producció a càrrec de joves creadors del Maresme que vincula poesia, agricultura i canvi climàtic. De l’altra, el concert especial de Mishima, precedit per la lectura de Martí Sales, Maria Sevilla i Marina Garcés, acompanyats pels mateixos Mishima.

Es manté la voluntat de barrejar grans noms amb propostes més desconegudes, que resulten en un equilibri estimulant tant per al públic més fidel com per aquells que trepitgen el festival per primer cop. Amb aquesta fórmula es conjuguen noms com Christina Rosenvinge, acompanyada per Amaia Miranda; L’Aranna, Lleona (Maria Callís i Blanca Lamar), Extraño Weys Orquestra (Rodrigo Laviña), Anna Ferrer amb Clara Fiol, Ernest Crusats (La Iaia) o Mar Pujol.

Aquest any el Poesia i + dialoga amb la tradició i l’escena creativa del Maresme. D’una banda, la nova producció dels maresmencs Martí Sancliment, Elena Tarrats i Bru Ferri a partir del llibre de Pol Dunyó Estripar la terra. Aquest, des de la poesia aborda la pràctica agrícola en una comarca saturada de turisme. De l’altra, la performer Neus Masdeu homenatja la cultura marinera del seu poble natal, Arenys de Mar, amb Seitons Masdeu Hola i Adeu.

També s’ha volgut reivindicar la mirada poètica del món rural, amb la presència de la poeta gallega Luz Pichel i el poeta i pastor andorrà Arnau Orobitg, que vincula natura, ramaderia tradicional i escriptura per abordar l’antropocè. L’artista Carlos Bunga també proposarà rehabitar la platja (dijous 11 de juliol) i la poeta Anna Pantinat farà caminar el públic a ritme de goigs (12 i 13 de juliol).

Noves produccions

El Poesia i + vol continuar arriscant i aposta per noves produccions. En aquest sentit, destaquen les noves propostes de Mireia Calafell (darrer premi Carles Riba) amb Nil Ciuró, corpoduïda amb Fira Tàrrega i Aphònica. També la de l’actor i poeta Francesc Cuéllar amb Judit Cortina, coproduïda amb Fira Tàrrega i Eufònic. També es presentarà una trobada explosiva entre la poeta Núria Martínez Vernis i el grup d’Arbúcies Remei de Ca la Fresca, en un espai nou a Teià. A més, Contra les mentides del món rural, una proposta coral que des de la poesia s’aboca al món de la pagesia al Maresme, així com una nova activitat familiar que s’estrenarà al festival a càrrec d’Alba Vinyes, Gerard Díaz (la companyia minimíssima) i Violeta Albareda.

A escala internacional, destaca la visita del poeta i músic Arnaldo Antunes, conegut sobretot per haver estat part de Titãs i Tribalistas. Vindrà acompanyat pel pianista Victor Araújo.

Com en els últims anys, també hi haurà espai per a descobertes i sorpreses: L’Arannà (dijous 4), Mar Pujol (diumenge 7), Amorante (dissabte 13), Gustavo Giménez (diumenge 14) i els joves poetes Pol Vouillamoz, Laia M. Llobera, Jun Komura i Martí Berlanga. Així mateix, serà un espai per a l’experimentació amb la veu i l’electrònica i les propostes multidisciplinàries, com les dels poetes María Salgado (13 de juliol), Miguel R. Monteavaro (11 de juliol), Gerard Altaió i Alfredo Costa Monteiro (12 de juliol) i Eduard Olesti acompanyat per Adrià Girona (14 de juliol).

Xarxa de col·laboració

En aquesta edició vol reforçar més que mai la xarxa de col·laboració amb festivals de dimensions i interessos similars. Per exemple, l’Aphònica (Banyoles), Eufònic (Terres de l’Ebre), FiraTàrrega, La Lluna en Vers (Mallorca) o el PosidòniaFest.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit