test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arrenca el Costa Brava Diving Fest per donar valor al fons marí del litoral gironí


Aquest divendres arrenca la primera edició del Costa Brava Diving Fest, una iniciativa nascuda amb l’objectiu de posar en valor el fons marí del litoral gironí. Durant tot el cap de setmana es faran diverses activitats com tallers, exposicions i conferències a més d’immersions per part dels diferents centres de submarinisme de la Costa Brava, des de Portbou a Blanes. Concretament, les activitats es faran a Blanes, Tossa de Mar, Palamós, Palafrugell, Begur, L’Estartit, L’Escala i Cadaqués.

A Blanes el Centre de Busseig Blanes Sub organitza dues activitats amb motiu del Costa Brava Diving Fest. La primera tindrà lloc dissabte a dos quarts de quatre de la tarda, amb una xerrada sobre els ‘Hidden Deserts’ a càrrec del científic del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), Jordi Boada. Per complementar la xerrada, es farà una sortida al fons del mar.
La segona experiència es farà el diumenge a dos quarts de deu del matí, i consistirà en una xerrada i sortida de ‘Pesca-Ploms’, on es donarà a conèixer una iniciativa que duu a terme Blanes-Sub per recuperar ploms de pesca abandonats al fons del mar.

Per la seva banda, Tossa de Mar és una de les poblacions que acull l’exposició de pòsters de gran format a l’aire lliure. La població també acollirà una de les neteges submarines que es faran aquest cap de setmana a la Costa Brava, concretament dissabte, i anirà a càrrec de SuperDive. Per altra part, l’Associació de Dones Bussejadores Posidona, celebrarà aquest dissabte la seva segona trobada.

La presidenta de l’Associació de Centres de Submarinisme de la Costa Brava, Míriam Prat, ha deixat clar que l’esdeveniment està obert a tot aquell que estigui interessat en el mar i la preservació i no només als que practiquen busseig. Per això, Prat anima a participar en una activitat que “vol ajudar a la preservació de l’espai”. Tot plegat s’acabarà diumenge amb una neteja del fons marí.

Foto: Aj. Blanes

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit