Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arenys de Mar i La Ràpita s’agermanaran aquesta tardor


Els municipis d’Arenys de Mar i la Ràpita s’agermanaran la propera tardor. La nova relació entre els dos municipis s’emmarcarà en la pròxima edició dels Orígens, una celebració rapitenca de memòria i recreació històrica i respon a una petició del consistori arenyenc del 2017. A banda del protocol oficial d’agermanament dels dos municipis, també es farà l’agermanament de les dues confraries de pescadors.

La relació entre els dos municipis costaners comença a principis dels anys cinquanta quan es va acabar l’obra de construcció del port i el nou moll pesquer d’Arenys de Mar. Això va suposar l’arribada de noves barques i també noves tècniques de pesca com l’arrossegament. A partir de l’arribada a Arenys de Mar de dues famílies rapitenques la comunitat provinent d’aquesta població del sud de Catalunya va anar creixent i durant les dècades següents, ha compartit espai pesquer amb famílies andaluses arribades d’Almeria i Màlaga que, preferentment, s’han dedicat a la pesca del peix blau.

La relació entre La Ràpita i Arenys de Mar s’ha mantingut durant més de 70 anys, però no s’havia materialitzat de forma oficial.

Foto: Ajuntament d’Arenys de Mar

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit