Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arenys celebra les 28es Jornades Gastronòmiques del Calamarenys


Arenys de Mar celebrarà les 28es Jornades Gastronòmiques del Calamarenys del 12 d’octubre al 12 de novembre. Com punten des de l’ajuntament, aquest és un dels esdeveniments culinaris de “més renom al territori maresmenc”. Així mateix, assenyalen que l’objectiu és fer valdre un producte de referència de la costa arenyenca: el calamar. A més, també volen ser un impuls per la gastronomia i el municipi d’Arenys de Mar.

Durant un mes, doncs, es podran degustar plats que tindran el calamar com a protagonista o com a acompanyament, a diversos restaurants de la vila. Més concretament, seran 17 els restauradors que participaran en les 28es Jornades Gastronòmiques del Calamarenys amb receptes tradicionals i innovadores.

D’altra banda, les jornades es complementaran amb activitats com l’intercanvi gastronòmic amb Gironella, el sopar popular, una mostra gastronòmica al port, sortides amb barca amenitzades amb música una recreació d’una subhasta tradicional de peix o rutes pel port per conèixer la seva història, entre d’altres.

El calamars que es pesca a Arenys de Mar és conegut com a calamar dolç pel seu gust. Des del consistori apunten que aquesta característica es deu a l’alimentació que l’animal troba a aquesta zona de la costa maresmenca, rica en algues. Així, des de l’Ajuntament d’Arenys asseguren que el calamars d’Arenys és “diferent de la resta”. Per aquest motiu, el 1995 es va decidir celebrar aquestes jornades.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit