Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arbúcies viatja a l’època del Vescomtat de Cabrera aquest cap de setmana


Arbúcies reviurà la seva història medieval aquest cap de setmana amb La revolta del vescomtat de Cabrera. Aquest 16 i 17 de març, el municipi celebrarà les primeres jornades de recreació històrica sobre la revolta del territori després de l’execució del vescomte Bernat II en mans de les autoritats reials. Aquesta revolta va acabar a la vall d’Arbúcies amb el setge al castell de Montsoriu per part de les tropes reials els anys 1367 i 1368.

Aquest cap de setmana, el parc Mongé – Espai Medievalia serà l’epicentre d’aquestes jornades de recreació històrica. Aquí s’hi instal·larà el campament medieval amb diferents tallers. A més, el campament també mostrarà com era la vida de l’exèrcit reial amb la construcció de màquines de setge, l’armeria o amb la intendència.

La recreació de l’Assalt al campament reial es farà dissabte i diumenge a la una del migdia. D’altra banda, el públic també podrà veure com quatre cavallers lluiten per guanyar l’espasa de la virtut. Aquesta segona recreació tindrà lloc el dissabte a les sis de la tarda i el diumenge a un quart d’una del migdia.

El Museu Etnològic del Montseny – Espai Cabrera també serà escenari de les jornades de recreació històrica. L’equipament acollirà la xerrada Els vescomtes de Cabrera. El poder d’una gran nissaga el divendres 15 de març a les set de la tarda. També s’hi farà un taller de cal·ligrafia medieval Scriptorium i la xerrada Dames de Montsoriu. Poder i política en mans de dones a l’època medieval. A més, també s’hi podrà visitar l’exposició temporal El vescomtat de Cabrera. La força d’un territori.

El Cor de cambra Sota Palau, de Blanes, tancarà el programa d’activitats d’aquestes primeres jornades de recreació històrica amb un concert que presentarà un viatge musical del segle XII a l’actualitat.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit