test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arbúcies impulsa la creació d’una comunitat energètica


L’Ajuntament d’Arbúcies impulsa la creació d’una comunitat energètica al municipi. El projecte neix com a resposta a la necessitat de la transició cap a un model energètic sostenible i respectuós, segons expliquen fonts del consistori arbucienc.

Les comunitats energètiques sorgeixen de l’organització ciutadana quan vol prendre un rol actiu i col·laborar per aconseguir eficiència energètica o en la generació d’energia renovable orientada a l’autoconsum.

Des de l’Ajuntament d’Arbúcies apunten que la comunitat energètica municipal es projectarà en produir, distribuir i utilitzar energia fotovoltàica. Així doncs, també afegeixen que es desenvoluparan projectes d’instal·lacions fotovoltaiques a cobertes públiques i privades. Així mateix també s’impulsarà la producció, distribució i ús d’energia tèrmica generada amb ús de biomassa forestal. La creació de la comunitat enrgètica d’Arbúcies també s’orientarà en estudiar i aplicar mesures d’eficiència energètica en instal·lacions, edificis i en l’àmbit de la mobilitat potenciant la mobilitat compartida i instal·lant punts de recarrega de vehicles elèctrics. Alhora, amb la creació de la comunitat energètica també es vol treballar per garantir l’accés a l’energia verda a la ciutadania d’Arbúcies.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit