Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arbúcies i ARECAFÉ firmen per recollir càpsules


L’Ajuntament d’Arbúcies ha firmat un conveni de col·laboració amb ARECAFÉ per recollir càpsules de cafè al municipi. L’objectiu, segons fonts del consistori, és donar-los una segona vida a aquests residus fabricats a base d’alumini o plàstic.

ARECAFÉ neix de la mà de l’Associació Espanyola de Cafè (AECafè) i uneix 24 companyies de cafè. Aquestes treballen conjuntament per a la recollida i posterior reciclatge de les càpsules de cafè, per tal que no resultin un residu final. Dins d’ARECAFÉ hi ha companyies com Nestle España, Busi Cafés, Global Coffee Industries o Industria Café del Norte, entre d’altres.

Amb aquest conveni signat, Arbúcies se suma al projecte de recollir càpsules de cafè. Així, ja s’han habilitat diferents punts de recollida de càpsules de cafè a diversos punts del municipi: les mini deixalleries del carrer Camprodon, la deixalleria i l’Ajuntament. Les càpsules recollides es traslladaran a una planta de reciclatge on es farà la separació del marro del cafè de l’envàs. Normalment, el marro del cafè es destina a usos agrícoles i les càpsules d’alumini o plàstic es fonen per crear nous materials.

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit