test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arbúcies celebra una nova edició del Concurs de Catifes de Flors aquest diumenge

Es faran 31 confeccions florals al llarg de tres quilòmetres de carrers


El municipi d’Arbúcies tornarà a guarnir-se de catifes de flors. Aquest diumenge 26 de maig es podran veure fins a 31 confeccions florals al llarg de tres quilòmetres de carrers del nucli urbà.

Cada any les catifes tenen un tema comú. Normalment, acostuma a ser la commemoració d’un aniversari. Aquest any se celebren els 50 anys de la fundació de la Penya Barcelonista d’Arbúcies. Per aquesta celebració, l’entitat confeccionarà una catifa per primera vegada en la seva història.

Als veïns i veïnes que tradicionalment han fet catifa als carrers Sorrall, Camprodon, Pont, Sant Jaume, Segimon Folgueroles, Major i Vern, s’hi sumen 12 entitats arbucienques i els centres educatius que també participen en aquesta gran diada catifaire.

Paral·lelament, a més del Concurs de Catifes de Flors Naturals, també hi haurà els RaconsCATIFES. En aquest espai s’hi podran veure 25 creacions artisticoflorarls d’artistes arbuciencs.

El Concurs de Catifes començarà el dissabte 25 de maig a partir de les 6 de la tarda. Serà amb el dibuix de les catifes participants. Continuarà el diumenge 26 amb la confecció d’aquests 31 dissenys florals. A dos quarts de set de la tarda, la cercavila amb els Gegants, Grallers i Flabiolaires, la Colla Gegantera de Breda, Les Nòmades, Zeppelin i La Caixa de Trons de Girona passaran per sobre les catifes per desfer-les.

Aquest 2024 és un any especial perquè coincideix amb la presentació de la candidatura perquè l’art de fer catifes de flors sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit