test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arbúcies aprova una nova ordenança per regular l’ús dels patinets elèctrics

La nova ordenança de l'Ajuntament d'Arbúcies preveu establir les condicions d’utilització dels vehicles de mobilitat personal, especialment el patinet elèctric.


L’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat una nova ordenança municipal per l’ús de patinets elèctric i altres vehicles de mobilitat personal. Des del consistori expliquen que davant la creixent demanda social de la mobilitat activa i sostenible “s’ha d’adaptar la normativa local”. D’aquesta manera, com apunta l’ajuntament, se n’han de reconèixer els seus drets i deures per fomentar la convivència viària. Així, amb la nova ordenança l’Ajuntament d’Arbúcies preveu establir les condicions d’utilització dels vehicles de mobilitat personal, especialment el patinet elèctric.

Els punts més rellevants que recull aquesta ordenança és que l’edat mínima per a conduir patinets. Aquesta s’estableix a 14 anys. A més, també s’hauran de registrar tots aquests vehicles a l’ajuntament i presentar la corresponent assegurança de responsabilitat civil. En el cas de menors d’edat, els tutors legals seran els responsables. El límit de velocitat s’estableix als 30 km/h i si es tracta de circular en espais reservats a vianants, la velocitat màxima serà de 10 km/h.

D’altra banda, els conductors de patinet també hauran d’utilitzar casc de forma obligatòria i no es podrà circular amb més d’una persona per vehicle. L’ordenança també contempla altres obligacions com ara respectar els senyals de trànsit, no es podrà circular amb auriculars o practicar acrobàcies fora dels llocs habilitats.

Des de l’Ajuntament d’Arbúcies apunten que els usuaris que incompleixin alguna de les mesures que contempla l’ordenança, podran ser sancionats. A més, també assenyalen que la Policia Local podrà efectuar la retirada del vehicle en els mateixos supòsits que la resta de vehicles.

Pel que fa a l’estacionament d’aquests tipus de vehicles, aquests només podran aparcar als llocs habilitats. En cas de no haver-n’hi, ho podran fer a les zones d’estacionament lliure en calçada o bé als aparca-bicis existents al municipi.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit