Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arbúcies afegeix 34 edificis al catàleg de masies


Arbúcies ha aprovat l’ampliació del Pla Especial Urbanístic i Catàleg Específic de Masies i Cases Rurals en sol no urbanitzable amb 34 nous edificis. Aquest document, fins ara recollia 305 cases de pagès, és responsable d’inventariar i regular urbanísticament les edificacions en sol no urbanitzable en les quals hi ha reconegut l’ús residencial.

Amb l’ampliació, el pla indexa un total de 339 masies repartides entre 10 veïnats. Així mateix, el catàleg plateja tres categories. D’una banda, edificacions en ruïnes de les quals se’n reconeix la seva existència i el seu ús com a habitatges i de les quals no se n’admet la reconstrucció. També, masies i cases rurals anteriors a l’any 1956 en les quals no s’admeten obres de rehabilitació, ampliació i determinats canvis d’ús. Per últim, la tercera categoria és la d’habitatges moderns posteriors al 1956 on només s’hi admeten treballs de manteniment i conservació.

Amb l’ampliació de les 34 noves edificacions, 4 d’elles s’arxiven com a masies en ruïnes que es podran reconstruir, 17 com a masies i cases rurals anteriors al 1956 i 13 com a habitatges moderns. A més, des del consistori també han aprofitat per reindexar 16 edificacions que es trobaven identificades en barris erronis i per eliminar-ne 9 per diversos motius com estar en sol urbà o haver quedat fora del municipi amb la nova delimitació de termes.

Ara, el catàleg amb un total de 330 fitxes serà tramès a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, òrgan que té la competència per fer-ne l’aprovació definitiva.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit