Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arbúcies adjudica per 1MEUR la renovació de l’enllumenat públic


L’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat l’adjudicació de la substitució de l’enllumenat públic. El projecte permetrà canviar els 1.517 punts de llum actuals per enllumenat amb tecnologia LED. La inversió és de 998.000 euros.

Arbúcies compta actualment amb 1.619 punts de llum. D’aquests, un 71,61% són de vapor de sodi en alta pressió; un 20,88% de vapor de mercuri; un 1,11% d’halogenurs metàl·lics; i, un 6,30% de LED.

El consistori preveu finançar la inversió a 15 anys a través de l’estalvi econòmic que tindrà l’Ajuntament d’Arbúcies amb la factura energètica. Segons el regidor d’Urbanisme, Martí Pastells, l’Ajuntament passarà dels 121.658,90 euros de mitjana de cost de la facturació anual als 44.640 euros.

A banda de l’estalvi, segons l’Ajuntament, la substitució de l’enllumenat també afavorirà que s’unifiquin criteris, uniformitat, temperatura de color i s’aconseguirà una il·luminació adequada segons el tipus de via. Això permetria eliminar la contaminació lumínica existent i complir amb la normativa vigent.

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit