Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Arbúcies acaba les obres de substitució del clavegueram 


Arbúcies ha entrat en l’última fase de substitució de dos trams del col·lector de la xarxa de sanejament. Es tracta de dos trams de 100 metres cadascun entre Can Xacris i Can Delfí, on actualment hi ha l’edifici de l’Ajuntament. Amb aquestes obres es completaran la totalitat dels trams aeris del clavegueram dins la llera de la Riera d’Arbúcies.

Des de l’Ajuntament d’Arbúcies apunten que aquests treballs de substitució es duen a terme a conseqüència dels problemes d’estanquitat i falta de regularitat en els pendents i que ocasionen fuites puntuals al medi de l’actual col·lector. A més, les contínues avingudes dels últims anys han rebaixat notablement la cota de la llera fluvial pel qual també han deixat descalçats els suports dels col·lectors exposant la instal·lació a ser arrossegada per les aigües com ja va succeir en diversos punts l’any 2020.

L’última fase de sanejament del clavegueram, segons el consistori arbucienc, estarà formada per la substitució de 2 trams aeris de col·lector de formigó de 188 m lineals per una canonada de polietilè de doble capa. El nou col·lector disposarà de pendents entre l’1,5% i 2% i quedarà protegit per un prisma de formigó. Aquestes obres que tindran un cost de 155.298,90 euros i, com apunten des de l’Ajuntament, seran finançades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Prop de 700.000 euros invertits a la xarxa de clavegueram

Com assenyalen des del consistori, al llarg d’aquests últims anys, l’ACA i l’Ajuntament d’Arbúcies han finançat diverses actuacions per adequar el clavegueram a les necessitats actuals. Les més importants han estat l’eliminació del conegut com a pont tibetà, que travessava la riera, i la construcció de la resclosa del Pont Vermell, obra que va tenir lloc a finals del 2015 i principis del 2016 i que va tenir un cost de 78.000 euros. També la substitució de 550 ml de tram del col·lector al marge esquerra de la Riera d’Arbúcies, que es va fer durant el 2018 i va tenir un cost de 152.296,90 euros; l’arranjament de la resclosa del Molí de les Pipes, que es va dur a terme el 2019 amb un cost de 125.000 euros.

A més, s’han anat aprofitant les obres de reforma dels carrers Camprodon, Castell, Montseny, travessia Montseny, Prat de Can Delfí, Sorrall, Ramon Pagès, travessia Vicenç Bosch, Riera i Pont Vermell per separar les aigües pluvials i residuals. I, finalment, les obres de la 5a fase d’arranjament entre la placeta de la Riera i Can Xacris amb un cost de 153.000 euros. Així doncs, en els últims 8 anys, l’ajuntament explica que s’han invertit 663.595,80 euros per a la renovació de l’antic col·lector del municipi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit