Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Aragonès anuncia que el govern treballa en un projecte alternatiu a la MAT


El govern de la Generalitat treballa en un projecte alternatiu a la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) al seu pas per la Selva Interior. Així ho ha expressat el president Pere Aragonès en una visita a Riudarenes aquest divendres, on s’ha reunit amb representants de la plataforma No a la MAT Selva i amb diversos responsables polítics del territori. Aquest alternativa no seria de molt alta tensió, faria ús dels corredors existents i estaria parcialment soterrada segons els detalls que fa uns dies van explicar la consellera d’Acció Climàtica Teresa Jordà i el director general de polítiques ambientals Marc Vilahur.

El portaveu de No a la MAT Selva, Xavier Amat, ha explicat que des de la plataforma vetllaran perquè l’acord polític per derogar la MAT pels municipis de la Selva Interior es materialitzi a nivell legal:

“El que hem manifestat i reiterat unes quantes vegades és que vetllarem perquè l’acord polític es concreti el més aviat possible. Que vetllarem perquè l’alternativa que en surti per derogar el ramal de la MAT en cap cas sigui una MAT i que compti amb la participació del territori. I en darrer moment, que nosaltres no pararem de mobilitzar-nos, de fer feina, fins que el ramal de la MAT no estigui derogat en un paper, en una publicació del BOE fins i tot” (Xavier Amat, portaveu de No a la MAT Selva).

El projecte alternatiu al ramal de la MAT per la Selva Interior anunciat per Pere Aragonès s’emmarca dins l’acord assolit entre ERC i PSOE en el marc de la negociació del suport dels republicans als Pressupostos Generals de l’Estat. L’acord contempla la derogació definitiva del projecte sempre i quan es posi sobre la taula un projecte alternatiu “viable i econòmicament més barat o similar que l’actual”.

Imatge: D’esquerra a dreta: L’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí; el president Pere Aragonès i el portaveu de No a la MAT, Xavier Amat. Foto: No a la MAT Selva

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit