Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Aquesta alternativa dona resposta a les necessitats i demandes que el territori ha tingut sempre, però mentre no sigui aprovada, l’altre projecte és viu”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Imma Busquets, portaveu de la Plataforma No a la MAT Selva. Amb ella hem parlat sobre la proposta de la Generalitat per derogar el ramal de MAT que havia de passar per la Selva Interior.

La portaveu de No a la MAT Selva ha assenyalat que la proposta per derogar la MAT és “una bona notícia”. “Aquesta alternativa  dona resposta a les necessitats i demandes que el territori ha tingut sempre i fa que es derogui definitivament el ramal que havia de passar per les Guilleries”, diu. Ara bé, Busquets també assenyala que “ara el que ens toca és vetllar perquè el que s’acabi esdevenint sigui això”. Així, alerta que mentre la proposta no sigui aprovada, “l’altre projecte és viu”. “S’ha d’aprovar pq aquest nou traçat desbanqui l’altre”, conclou.

Busquets explica que la proposta del Govern “és substancialment molt més respectuosa”. “La MAT inicial ja la tenim, d’una MAT només en pot sortir una MAT. És inviable que no hi hagi d’haver una petita zona de MAT dins d’una subestació que transformi aquesta potència”, explica. Ara bé, puntualitza que “passem d’un poc traçat amb MAT”. “Es redueix a més d’un 70% el que és MAT i es planteja que a més de la meitat del territori serà soterrat”, diu. A més, la portaveu assegura que “hi ha el compromís d’aprofitar els corredors que ja tenim”. “El nostre territori ja ha estat trinxat per un Eix Transversal, per un eix ferroviari d’un tren d’alta velocitat o per la nacional i, per això, la proposta sembla més assenyada aprofitant aquests corredors”, diu.

Pel que fa al futur, Busquets assenyala que la plataforma de No a la MAT Selva ha de “continuar treballant per les renovables i fer un canvi de model energètic al país”. “Una part de canvi ja hi és, però hem de continuar perquè tot el que vagi esdevenint cada vegada sigui millor”, conclou.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit