Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Aquest diumenge també es decideix la composició dels Consells Comarcals i Diputacions


Les eleccions municipals no només serveixen per decidir la composició dels plenaris municipals per als propers quatre anys. A partir dels resultats que obtinguin cadascuna de les formacions polítiques que s’hi presenten també es decidirà la composició de les altres dues administracions de caràcter local: els Consells comarcals i les Diputacions.

En el cas dels municipis l’electorat decideix els regidors i regidores del plenari a partir de les llistes que presenten les formacions polítiques. En canvi, quan es tracta dels Consells Comarcals i les Diputacions, són els partits els que decideixen els noms dels consellers i conselleres i els diputats i diputades.

El número de càrrecs electes d’aquestes dues administracions municipals el determina una complexa fórmula matemàtica basada en la llei d’Hont. Tant a la Selva com al Maresme, els Consells Comarcals compten amb 33 consellers. Quant a les Diputacions, el plenari de la Diputació de Barcelona compta amb 51 diputats mentre que el de la de Girona en té 27. Tots els diputats i diputades han de ser regidors o alcaldes dels seus municipis.

Durant aquest mandat que ara finalitza (2019-2023) el Consell Comarcal de la Selva ha estat governat per Junts, PSC i Independents de la Selva. Al Maresme, l’ens comarcal ha estat dirigit per ERC i Junts. La Diputació de Girona ha estat governada en els darrers quatre anys per Junts i ERC mentre que la de Barcelona ha comptat amb un govern de Junts i PSC.

Foto: CC Maresme

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit