Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Apostem per la proposta d’ACIN Recycling Metals per Nylstar perquè és garantia de continuïtat de l’activitat i de bona i molta ocupació”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Carlos Chicano, secretari general d’indústria de CCOO de les Comarques Gironines. Amb ell hem parlat sobre el projecte industrial que ha presentat l’empresa ACIN Recycling Metals per a la tèxtil Nylstar de Blanes.

Chicano explica que aquest pròxim dimarts tenen una reunió per la reindustrialització dels terrenys i de l’activitat de Nylstar amb representants de la Generalitat, l’Ajuntament de Blanes i de l’administració concursal. “La intenció és intentar continuar amb l’activitat econòmica i garantir els llocs de feina i no estirar-ho més”.

Damunt de la taula, com explica Chicano, hi ha l’oferta d’ACIN Recycling Metals. “El projecte de compra de la unitat productiva s’inicia amb 15 llocs de feina, però és un projecte a mitjà termini i que acabaria amb una vuitantena llocs de treball garantits en una activitat que és de futur”, explica el secretari general. A més, també exposa que plantegen la creació d’una borsa d’antics treballadors de Nylstar per tal d’incorporar-los a la nova activitat industrial.

“L’economia circular i el reciclatge de productes són una activitat de continuïtat per molts anys”, diu. A més, afegeix que l’empresa ha presentat un pla industrial de viabilitat que inclou un manteniment de l’activitat i un projecte amb una forta inversió en instal·lacions i maquinària. “És una bona solució de la situació perquè creiem que aquest sector anirà a més, per això apostem fortament en aquesta proposta”, assenyala Chicano.

Sobre ACIN Recycling Metals, Chicano destaca que és una “empresa que fa un espai industrial que no tenim a la comarca, pràcticament”. A més, subratlla la importància de la diversificació de sectors, “no podem sustentar tota la nostra economia en el tercer sector”.

“Hem de treballar perquè no es perdin els llocs de feina, per tenir una continuïtat i per tenir garanties de bona ocupació i de molta ocupació”, conclou. Així, Chicano insta a les administracions públiques a “fer un esforç perquè hi hagi una continuïtat de l’activitat de Nylstar i posar al servei de les persones la capacitat de continuar al lloc de feina i que siguin llocs de qualitat.”

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit