Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Andrea Almenta, cap de colla dels Maduixots: “Els 10 anys poden donar un impuls per cridar a més gent i créixer en l’àmbit social, que és el que necessitem per créixer tècnicament”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens acompanya Andrea Almenta, cap de colla dels Maduixots. Amb ella hem parlat de la celebració del 10 aniversari de la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

La colla dels Maduixots, com apunta l’Andrea Almenta, tenen una peculiaritat perquè són del territori. “Es va voler fer una fórmula per sentir-nos de tots els pobles del territori”, explica la cap de colla. Així, els Maduixots apleguen gent de municipis com Canet, Sant Pol, Calella, Pineda, Tordera o Blanes. “Tenim socis a tots els pobles”, apunta Almenta.

El benefici de ser del territori i no d’un sol poble, com explica la cap de colla, és que, “podem actuar a tots els pobles”. “A tots ens agrada poder mostrar el que estem fent als assajos a la gent que tenim al poble”, diu.

Pel que fa a la celebració del 10è aniversari, Almenta ha explicat que començarà el divendres 27 amb un assaig obert a la plaça de l’Ajuntament de Calella. L’endemà, dissabte, a Palafolls, hi haurà activitats dirigides, com ha dit la cap de colla, a la canalla. A la tarda, els Maduixots faran una mostra de castells amb els Diables de Tordera.

Diumenge serà la diada dels Maduixots i la celebració es farà a Pineda amb l’acompanyament dels Matussers i els Guillats de la Selva.

“Serà molt bonic sobretot per poder-nos apropar a altres entitats”, ha dit Almenta amb relació al conjunt d’activitats de la celebració.

Pel que fa a la situació actual de la colla, Almenta ha destacat que des de la pandèmia, els ha costat una mica més trobar relleu. Tot i això, els Maduixots han fet la feina d’apropar-se tant a pares com a canalla, com ha dit, per donar a conèixer la cultura castellera. A més, com ha destacat la cap de colla, “és molt fàcil ser casteller o castellera. Només cal apropar-se al local el dimarts o el divendres, posar-se una faixa i provar i ja està”.

D’altra banda, Almenta també ha remarcat que, el després de la pandèmia va ser “un moment difícil”. Tot i això, ha explicat que, “fins ara hem fet un molt bon paper i estem en un moment que aquests 10 anys poden donar un impuls per cridar a més gent i créixer en l’àmbit social”. De fet, la cap de colla ha recalcat que “és el que necessitem per créixer tècnicament, tenim el potencial”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit