Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Amb la Capitalitat hem intentat apropar la cultura a tothom. Ara haurien de quedar algunes de les propostes, hi ha d’haver una continuïtat”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Isabel Bernal, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lloret de Mar, i Amaranta Gibert, comissària de la Capitalitat de la Cultura Catalana Lloret.

Des de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Isabel Bernal explica que fan una valoració molt positiva d’aquest any de Capitalitat de Cultura Catalana. “Ens deixarà un bon regust de boca, però sempre queda allò d’haver volgut fer més”, diu Bernal. La regidora afegeix que, amb la Capitalitat han tingut l’oportunitat de donar més visibilitat a un teixit associatiu que no para de créixer a Lloret de Mar. En aquesta línia, la comissària de la Capitalitat, Amaranta Gibert, exposa que la Capitalitat “es va plantejar amb la idea de generar una política cultural implicant a les entitats de Lloret”.

Bernal afirma que l’objectiu era arribar a tota la població. “Hem intentat que els lloretencs i lloretenques sentin seva la cultura amb aquest apropament i si ho hem aconseguit ja és una llavor que deixem amb un gran èxit”, diu la regidora. Gibert afegeix que “és l’obligació dels gestors públics anar a buscar a tothom per dir-li que la cultura també forma part del seu dia a dia, que tenen el dret d’accedir-hi”. “La cultura és un bé necessari imprescindible per la població”, sentencia Bernal.

Després d’aquest any “intens”, Gibert espera que moltes de les propostes i activitats sobrevisquin. “Haurien de quedar algunes de les propostes que es van pensar perquè tinguessin una continuïtat, com els poetes de guàrdia o visites guiades vinculades amb la història de Lloret. S’ha de poder notar que allò que es va fer puntualment pugui tenir una continuïtat i que el lloretenc vegi que s’anirà fent any rere any.”

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit