Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Amb Fiporc volem recuperar i preservar tradicions reivindicant el món i la cultura del porc, que és l’aprofitament i el fet de fer pinya”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Lluís Barnés, regidor de Dinamització econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva. Amb ell hem parlat sobre Fiporc, la fira del sector porcí que celebra el municipi aquest cap de setmana.

Com ha explicat el regidor Barnés, amb la Fiporc “intentem que, a banda de ser una fira que posi Riudellots al mapa, fer una fira en què participi tothom que vulgui del poble”. De fet, el regidor assenyala que aconseguir la participació de voluntaris del poble i associacions i entitats municipals “és l’èxit de la fira”. “L’èxit rau en els molts voluntaris que s’evoquen per fer feliços a la gent que s’acosta a Riudellots i això, la gent ho veu i fa que torni any rere any”, diu.

Fiporc “neix molt de la intenció de preservar la cultura de la matança del porc”, explica el regidor. “Els nostres pares i avis, cada any feien la matança del porc i era una festa familiar on feien el menjar per tot l’any”, diu. De fet, Barnés apunta que Fiporc és “una fira molt cultural”. Explica que reivindica “la cultura del porc, que és l’aprofitament, i la cultura de fer pinya al voltant d’un acte, com és la matança”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit