Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Amb el Porta a Porta, Vidreres ha superat el 75% de reciclatge

De cara al 2024 Vidreres implementarà un nou sistema de recollida de residus per millorar els índexs de reciclatge al barri d'Aiguaviva Parc


L’1 de març del 2023 Vidreres va implantar el sistema de recollida Porta a Porta. Ara, aquest municipi de la Selva ha assolit una taxa del 76,5% de reciclatge. Des de l’ajuntament fan una valoració “molt positiva” d’aquestes dades tal com assenyala el regidor de Medi Ambient, Enric Gual.

“La valoració és molt positiva. Hem reduït la fracció de rebuig espectacularment i volem agrair la bona acollida del bon sistema, per la disposició de separar la brossa i pel seu compromís amb el medi ambient. Aquests resultats són mèrits de tots i totes.”

En una primera fase, el sistema de recollida Porta a Porta es va iniciar al nucli de Vidreres. Posteriorment, a l’octubre, es va implantar als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós. En aquests darreres, la fracció de rebuig s’ha reduït fins al 23% a La Goba i fins al 24% a Terrafortuna i Puigventós.

Per assegurar el bon funcionament del sistema l’Ajuntament de Vidreres també ha implementat altres mesures com sessions informatives, distribució de contenidors específics i un servei d’atenció al ciutadà per qualsevol dubte.

De cara al 2024 l’Ajuntament de Vidreres implementarà un nou sistema de recollida de residus per millorar els índexs de reciclatge al barri d’Aiguaviva Parc.

Com ha explicat el consistori, es crearan tres àrees tancades de recollida de residus que seran accessibles només pels veïns a través d’una targeta. Així, els residents podran dipositar els seus residus amb més flexibilitat i comoditat, com apunta l’ajuntament. Així mateix, en aquestes àrees s’instal·laran càmeres de videovigilància per evitar abocaments indeguts.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit