Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Amaranta Gibert: “Els espais culturals hem de trobar la manera per posar la cultura a l’abast de tothom”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens hi ha acompanyat Amaranta Gibert, la comissària de la Capitalitat de la Cultura 2023 que enguany és Lloret de Mar.

Aquest passat dissabte es va donar el tret de sortida a la capitalitat amb la Revetlla d’Entitats. Aquest primer acte amb les entitats lloretenques va ser un tast de la varietat de colors i mostres culturals del municipi, com ha explicat Gibert. A més, la comissària ha sentenciat que sense aquestes entitats, “no hi ha cultura catalana”.

Ara bé, com ha explicat Gibert, l’acte d’inauguració de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2023 a Lloret de Mar es farà aquest 25 de febrer. Segons ha dit la comissària, serà un espectacle de dansa aèria a la plaça Pere Torrent.

Gibert ha fet èmfasi en el plus que li dona a Lloret ser un municipi turístic. A més, ha apuntat que la capitalitat servirà “per donar a conèixer quina és la cultura lloretenca i, també, la cultura catalana”.

Un punt fort, com ha comentat la comissària, és que Lloret aposta per la descentralització de la cultura. De fet, els dos actes previs a la inauguració s’han celebrat a la discoteca St Tropez i al barri del Rieral, espais lluny del nucli cultural del municipi. Com ha dit Gibert, “tothom ha de tenir accés a la cultura” i, per aquest motiu, “els equipaments culturals l’hem de posar a l’abast de tothom”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit