Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Al costat de casa tenim companyies i artistes que treballen per mostrar propostes artístiques contemporànies a Barcelona, arreu de l’Estat o a Europa, i no ho valorem”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Amaranta Gibert, directora del Teatre de Lloret de Mar. Amb ella parlem sobre la nova marca de l’equipament i la programació d’aquesta temporada.

Com explica Gibert, “hem detectat que no només a Lloret, però a tota la comarca de la Selva, hi ha diferents artistes i companyies professionals que han sortit de Barcelona per crear”. De fet, la directora del teatre lloretenc explica que té localitzades una quinzena de companyies i artistes a municipis com Lloret, Tossa de Mar, Blanes, Sils, Santa Coloma de Farners, Riuderenes, Arbúcies o Amer. “La idea és anar-les programant i, segur que n’hi han més, és un work in progress‘, diu.

Gibert afirma que aquestes companyies “estan fent creació contemporània i els tenim a tocar de casa”. “Tenir-los tan a prop i programar-los és una manera de conèixer unes companyies que treballen i creen per mostrar-ho a Barcelona, arreu de l’Estat o a Europa. És apropar aquestes companyies i el públic”, conclou.

Pel que fa a la marca ‘Som d’aprop’, compta amb la complicitat de Selva Cultura. De moment, com explica Gibert, s’han programat 4 espectacles. El primer, Escuchas del paisaje es podrà veure avui. “És d’una companyia de Sils que treballa en l’àmbit internacional i està especialitzada en treballar sense actor”, explica la directora. Els altres espectacles són Sueños de mujerEn mitad de tanto fuego i “el curtmetratge d’un lloretenc sobre el projecte vital d’un veterinari lloretenc”, explica Gibert.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit