Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Acaba la segona fase d’obres de rehabilitació del monestir de Breda


Les obres de la segona fase de rehabilitació del claustre de l’antic Monestir de Sant Salvador de Breda han acabat. Aquests treballs s’han centrat a millorar l’estat, interior i exterior, de les edificacions de les ales sud i est, així com una part de l’ala oest.

En els darrers mesos, com explica l’Ajuntament de Breda, s’ha procedit al buidatge dels edificis que ocupen el recinte i el sanejament de les estances interiors. A més, també s’han consolidat estructuralment. Pel que fa a les façanes exteriors s’han fet tasques d’arrebossat i revestiments. Finalment, s’ha instal·lat una coberta per impermeabilitzar tot el conjunt.

D’altra banda, segons exposen des del consistori, durant el desenvolupament dels treballs s’ha dut a terme un seguiment arqueològic. L’objectiu ha sigut garantir que es respectessin els elements arquitectònics singulars trobats en la primera fase. Aquests elements originals s’han mantingut i destacat. També s’han deixat a la vista altres elements importants com brancals, llindes i ampits de pedra acarada que formen part del conjunt original.

L’Ajuntament de Breda afirma que en properes fases tindran lloc tasques de rejuntament i tractament de més elements originals trobats a les façanes interiors de les edificacions, les que es veuen des de la plaça del Claustre. En aquest sentit, destaquen una finestra romànica que restarà protegida fins que es duguin a terme aquests treballs. A més, s’instal·larà un mural fotogràfic que recrearà aquest element fins que l’original estigui llest per deixar-lo descobert.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit