Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Absolt l’acusat de perseguir i violar una noia a Lloret de Mar


L’Audiència de Girona ha absolt l’acusat de perseguir i violar una noia de 21 anys a Lloret de Mar la matinada del 28 de juny del 2020. La sentència apunta que, tot i que el relat de la denunciant és “persistent”, el tribunal té “dubtes raonables” que el processat cometés l’agressió sexual.

Al judici, la víctima va explicar que el processat l’havia abordat mentre tornava cap a casa sola la matinada del 28 de juny del 2020. La noia va relatar que l’acusat la va seguir fins a una zona enjardinada i allà, d’empentar-la i fer-la anar per terra, la va violar.

El processat, per contra, va assegurar que la relació va ser consentida. Segons ell, es van creuar amb la víctima pel carrer i, després de fer bromes, van decidir anar-se’n a un lloc apartat per mantenir relacions sexuals. Durant la declaració, el jove va afirmar que si hagués violat la noia no hauria deixat allà el preservatiu que va fer servir. Una prova que els Mossos van recollir després que ella interposés la denúncia.

L’acusat, de 29 anys, s’enfrontava a una condemna de fins a 12 anys de presó, segons havia sol·licitat l’acusació popular, en nom de l’Ajuntament de Lloret. La fiscalia demanava una pena de 9 anys per agressió sexual. La defensa, per la seva banda, sol·licitava l’absolució.

La sentència analitza que la declaració de la noia sempre ha sigut “persistent” i sense entrar en contradiccions. Ara bé, el tribunal té “dubtes raonables” que l’acusat cometés l’agressió sexual. Hi ha proves que no permeten concloure-ho. La sentència posa en relleu que la víctima no presentava ferides o lesions. El que a parer del tribunal és estrany si l’acusat la va empènyer i la va fer anar per terra.

L’Audiència també examina les gravacions de dues càmeres de videovigilància d’un hotel i una benzinera. Aquestes van captar part del recorregut dels joves. L’acusació esgrima contra l’acusat que a les imatges es veu com assetjava la noia. El tribunal, però, diu que les gravacions no permeten concloure que l’acusat “estigués perseguint o discutint-se” amb la denunciant. A més, durant la instrucció del cas s’han omès, segons el tribunal, elements clau com la trucada que va fer la noia al 112 o el testimoni de l’amiga que va estar amb ella aquella nit després dels fets.

Com que el tribunal té “dubtes raonables” que l’acusat agredís la noia, l’Audiència de Girona l’absol aplicant el principi in dubio pro reo: en llatí, en cas de dubte a favor del processat. Aquesta sentència ja s’intuïa després que la setmana passada l’acusat quedés en llibertat passats dos anys en presó provisional.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit