test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

A judici els dos implicats en una baralla a Blanes


Una baralla a Blanes del setembre del 2021 ha acabat en judici i amb dos homes asseguts al banc dels acusats de l’Audiència de Girona. Tots dos s’enfronten a presó per les lesions causades a l’altre. Ara bé, també es consideren víctimes i mantenen acusacions creuades. Un d’ells, que està en presó preventiva, afronta una condemna de 12 anys i mig per intent d’assassinat. A l’altre li demanen 5 anys per lesions amb instrument perillós.

Al judici per la baralla a Blanes, celebrat aquest dijous, l’únic element inqüestionable que s’ha fet aquest dijous a la secció quarta de l’Audiència de Girona són les lesions que van patir els dos processats. Segons recull l’escrit d’acusació de la fiscalia, un dels homes va patir un trau al cap suposadament causat pel llançament d’una pedra. L’altre implicat a la baralla a Blanes va rebre tres ganivetades a l’esquena: una al clatell i dues a la zona toràcica esquerra. El fiscal assenyala que, quan li va assestar les punyalades, l’acusat sabia que haurien pogut tenir un “resultat fatal”.

Acusacions creuades

El desenvolupament de la baralla i el motiu de la desavinença entre els dos homes entra en el terreny de les acusacions creuades. Un d’ells, el que va patir lesions més greus, ha explicat que, ja tres dies abans dels fets, l’altre processat li va enviar missatges amenaçant-lo de mort. Segons la seva versió, cap a les nou del vespres del 9 de setembre del 2021, va anar a comprar el pa acompanyat de la seva parella. De tornada a casa, els va interceptar amb cotxe la seva ex, que els va començar a increpar.

El processat assegura que no va voler entrar a discutir amb la dona perquè l’havia denunciat per maltractaments. Ara bé, ha explicat que ella el va amenaçar dient-li que l’altre acusat hi aniria a fer-li mal. Aquest acusat afirma que, just en aquell moment, va aparèixer l’altre home amb un patinet elèctric i li va dir que s’apropés per resoldre les desavinences que tenien.

Segons el seu relat, els dos acusats  an anar a un carrer lluny d’on havien quedat les dues dones. Un cop allà, l’altre acusat explica que va veure a l’altre home amb una pedra a la mà esquerra dirigint-se cap a ell. Encara damunt del patinet, l’altre acusat explica que va veure l’home ficar-se la mà a una ronyonera que duia creuada al pit i treure “un puny americà i un ganivet”. “Quan estava a tres metres va saltar i em va llançar la pedra”, ha afirmat. Llavors, va intentar protegir-se utilitzant el patinet però va caure a terra. El processat remarca que en aquest moment, i quan intentava incorporar-se, va notar “tres cops” a l’esquena i com li brollava sang.

Versió oposada

La versió de l’altre home és totalment diferent. Al judici ha explicat que feia dos mesos que s’havia deixat de prendre la medicació psiquiàtrica que té prescrita per diversos trastorns mentals. El 9 de setembre, diu que va estar a la platja amb la seva parella i que duia una bossa amb una carmanyola i els coberts que havia fet servir per menjar.

Aquest acusat assevera que, mentre tornava cap a casa sol, es va trobar per casualitat amb el processat, que era exparella d’una amiga de la seva parella. Segons ha dit, un dia va irrompre a casa de la dona i va tenir una disputa amb ella. “Jo el vaig fer fora i es va quedar amb això”, ha aformat. Segons sosté, quan es van trobar pel carrer, van tenir una disputa verbal: “Ens vam insultar, ho reconec”.

Diu, però, que quan ell marxava i li donava l’esquena a l’altre acusat, aquest li va llançar la pedra que li va impactar al cap i el va fer caure a terra. Aquest processat afirma que va témer per la seva vida i, per això, va agafar el ganivet que duia a la bossa amb la carmanyola i li va assestar les tres ganivetades. “Li vull demanar perdó perquè em sento malament per com vaig reaccionar, però sentia com si m’anés a matar”, ha remarcat.

La fiscalia demana 9 anys per un delicte d’homicidi per un acusat i 3 anys per lesions a l’altre

Per la baralla a Blanes, la fiscalia acusa un dels homes d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i li demana 9 anys de presó. L’acusació particular, en canvi, considera que va ser un intent d’assassinat i sol·licita 12 anys i mig de presó. Per a l’altre processat, el fiscal sol·licita 3 anys i mig per lesions amb instrument perillós. Pel mateix delicte, l’altra acusació eleva la petició a una pena de 5 anys.

A banda de les versions dels dos homes, també ha declarat al judici un testimoni que va veure la baralla des d’un balcó. El veí ha afirmat que l’home que no duia patinet va llançar la pedra a l’altre i que van “forcejar”, fins que el del patinet va marxar del lloc. El testimoni va veure com aquest home duia alguna cosa a la mà, tot i que no va identificar cap ganivet. No va ser conscient de les lesions de l’altre implicat en la disputa fins que el va veure sagnant.

Judici vist per a sentència

Els agents de la Policia Local que van atendre la víctima de l’apunyalament han concretat que van localitzar el ganivet llançat en una zona de matolls. A més, també han explicat que l’agressor es va presentar a comissaria dient, d’entrada, que li havien intentat robar el patinet a poca distància. El judici de la baralla a Blanes el 2021 ha quedat vist per a sentència.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit