Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 13/04/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’índex d’envelliment de la població maresmenca se situa en el 130,5 amb una tendència a l’alça. Així ho apunta l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal.
L’anàlisi realitzat també apunta que per l’any 2031, el Maresme s’acostarà al mig milió d’habitants i el percentatge de població major de 65 anys superarà el 23%. Pel què fa a la trajectòria de població de les últimes dues dècades, el pes potencial de les persones de més de 65 anys ha passat de representar poc més del 14% l’any 2002 a representar gairebé el 20% al 2022.

– Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes a Riudellots de la Selva com a presumptes autors d’un furt en una àrea de servei de l’AP-7. Els fets van tenir lloc el dia 8 d’abril quan una patrulla va observar un turisme investigat per cometre furts en vies ràpides entrava a l’àrea de servei del Gironès. Dos dels tres ocupants del vehicle van sortir i es van atansar en una família per sostreure’ls una bossa de mà que havien deixat a terra. Els dos homes van córrer cap al vehicle. El conductor va sortir a gran velocitat provocant que diverses persones que hi havia a la zona haguessin de saltar per evitar ser atropellades.
Els agents de Mossos van aconseguir barrar el pas al vehicle i retenir dos dels tres ocupants. L’altre va fugir saltant a l’autopista, però finalment va arrestat. Els detinguts, amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners que va decretar llibertat amb càrrecs.

– La Costa Brava Stage Run arrencarà aquest divendres a Blanes. En la seva cinquena edició, la cursa per etapes internacional començarà al municipi selvatà aquest divendres al migdia i clourà el diumenge a Portbou. La Costa Brava Stage Run es disputarà en dues modalitats de distància; una de 80 quilòmetres i una altra de 120. La primera etapa, arribarà fins a Tossa de Mar.

Sant Hilari Sacalm ha presentat la primera edició de la Primavera Cultural que se celebrarà entre els caps de setmana d’abril i maig. Segons el consistori, l’objectiu és oferir propostes de diferents disciplines culturals des del 14 d’abril fins al 21 de maig.
La Primavera Cultural de Sant Hilari començarà aquest divendres amb les Primeres Jornades Territorials de les pràctiques artístiques contemporànies de les comarques gironines organitzades per Bòlit-Centre d’Art Contemporani i Excèntrica Aula-Taller d’Art. Aquestes jornades comptaran amb ponències sobre l’art i la sostenibilitat. A més, a la tarda, tindrà lloc la presentació del llibre Sense càstig amb els seus autors: Jordi Grau i Tura Soler.

Ràdio Marina inaugura demà dijous una exposició que recull la història dels 40 anys de l’emissora. Es tracta d’una mostra fotogràfica i d’equipament antic de ràdio que vol transmetre l’evolució de Ràdio Marina a través de les seves quatre dècades d’història.
L’exposició també compta amb diversos elements com portades de discos de vinil de diverses èpoques, exemplars destacats de la revista La Marina editada fins el 2020 i diversos reconeixements. La mostra s’inaugura aquest dijous a les sis de la tarda a la Casa Saladrigas de Blanes i es podrà visitar fins el 4 de maig.
Demà divendres, al Teatre de Blanes, tindrà lloc l’acte de celebració del 40è aniversari, que estarà presentat per l’actor i humorista Fel Faixedas. L’entrada és lliure fins esgotar aforament.

ció de l’Aplec segons han explicat des del consistori colomenc.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit