Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Òmnium assumeix la defensa d’algunes famílies de l’escola de Canet per reivindicar la immersió lingüística


Òmnium Cultural ha assumit la representació legal d’algunes famílies de l’escola Turó del Drac, de Canet de Mar, en contra de l’obligació de fer el 25% de les hores en castellà a una aula de P-5. L’entitat considera el cas “estratègic” i “de país” i que pot servir per a altres casos similars.

L’advocat Benet Salellas considera que fins ara les famílies que defensen la immersió lingüística no estaven representades en aquests procediments i això feia que no es tingués en compte els seus drets davant d’un sol alumne que imposava el 25% de castellà a la resta.

Les famílies i Òmnium han presentat un escrit d’oposició a la demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que resoldrà el cas en els propers mesos.

L’AFA de l’escola es querella contra els diputats Carlos Carrizosa, Lorena Roldán i Sergio Macián de Greef

L’Associació de famílies d’Alumnes de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar ha presentat una querella contra els diputats Carlos Carrizosa (Cs), Lorena Roldán (PP) i Sergio Macián de Greef (Vox) per un presumpte delicte de calúmnies. Asseguren que el 15 de desembre tots tres van fer en la sessió del ple del Parlament “manifestacions intolerables” contra la comunitat educativa del centre, especialment contra les famílies, a qui acusaven d’assetjar i agredir la família que va demanar que s’impartís un 25% de castellà a l’aula de P5 on està escolaritzat el seu fill. La querella ja ha estat acceptada a tràmit al jutjat de primera instància número 24 de Barcelona.

Carrizosa ja ha dit que no anirà a l’acte de conciliació i ha defensat que “mai” es va referir a les famílies, sinó que “en tot moment” al·ludia als polítics i a les persones que per les xarxes insultaven a la família que va demanar el 25% de castellà.

Imatge: El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich. Foto: Pol Solà – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit