Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

8 alumnes del Maresme i 2 de la Selva, finalistes del concurs literari AMIC-Ficcions


Una desena d’alumnes de la Selva i el Maresme han arribat a la final de la 15a edició del concurs literari AMIC-Ficcions, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació. Dos dels finalistes són de la comarca de la Selva: del centre Cor de Maria de Blanes i de l’Institut Rafael de Camplans d’Anglès.

Del Maresme, el jurat ha seleccionat 5 relats de 8 joves de la comarca i 2 professors. Els grups estan formats per alumnes de l’INS Bisbe Sivilla de Calella; de l’Escola El Pilar de Premià de Mar; dels Salesians de Mataró (2 grups) i de l’INS d’Argentona. Entre els docents finalistes hi ha un professor de l’INS Bisbe Sivilla de Calella i una professora de l’INS d’Argentona.

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries és una activitat que té com a objectiu fomentar l’escriptura i la lectura en català entre els joves. El concurs, que compta amb el suport de la Fundació Carulla, l’Editorial Barcino i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, enguany ha registrat una xifra històrica amb més de 5.300 participants arreu dels territoris de parla catalana.

Per tal de cobrir tot el territori, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat cinc actes de lliuraments de premis a Eivissa (9 de maig), Menorca (10 de maig), Mallorca (16 de maig) i València (18 de maig). I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona dimarts 23 de maig al CaixaForum Barcelona que es troba a Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona.

Els premis de l’edició d’enguany són un iPhone, una PlayStation, un iPad, un llibre electrònic, un smartwatch i uns auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final.

Foto: Imatge de grup de l’edició 2022 (AMIC)

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit