Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

460.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona pel pont del 12 d’octubre


El Servei Català de Trànsit (SCT) estima que uns 460.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15h d’aquest dimecres i les 15h de demà dijous amb motiu de la festivitat del Pilar del 12 d’octubre i el pont de quatre dies. De retorn es preveu que 260.000 vehicles tornin a l’àrea d’influència de Barcelona entre les 12h i les 24h de diumenge.

Enguany la festivitat del Pilar cau en dijous i el fet que hi hagi la possibilitat de gaudir de quatre dies consecutius de festa pot complicar el trànsit en alguns eixos viaris, segons Trànsit. Es preveu que durant aquest pont augmentarà la mobilitat cap a zones d’interior i muntanya, però, alhora, es mantindran encara els desplaçaments cap a la costa, tant Costa Brava com Costa Daurada, atesa la continuïtat del bon temps i les altes temperatures. A més, des de l’alliberament dels peatges a les autopistes a vies ràpides com la l’AP-7 o la C-32, la mobilitat s’ha desplaçat cap a aquestes vies d’alta capacitat en cadascuna de les operacions especials de tot l’any.

A més, s’han establert una sèrie de restriccions a la circulació als camions durant el retorn de diumenge 15 d’octubre (de 17 a 22 hores). Concretament, tindran restringida la circulació a l’AP-7 (entre l’Hospitalet de l’Infant i Maçanet de la Selva) i a l’A-7 (entre Vandellòs i Altafulla), entre d’altres vies.

De cara la tornada del dia 15, Trànsit disposarà diversos carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual per facilitar els desplaçaments en sentit Barcelona, si les necessitats del trànsit i les condicions de seguretat ho permeten. Per exemple, al tram nord de l’AP-7 entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, al tram sud de l’AP-7 i al tram nord de la C-32 entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat.

De retorn, entre les vies que s’esperen amb més volum de trànsit hi ha l’AP-7 nord entre Llinars i Montornès del Vallès o la C-65 a Llagostera.

Entre aquest dimecres i diumenge un total de 1.594 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a Catalunya. S’establiran un total de 1.260 controls tant en vies de màxima mobilitat com en vies secundàries. D’aquests, 340 seran d’alcoholèmia i drogues, 210 de seguretat passiva, 150 a motocicletes, 250 de distraccions, 220 de velocitat i 90 de transports.

Foto: Autopista AP-7 a la Roca del Vallès (ACN)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit