Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

3 anys de presó per abusar d’una menor mentre dormia a Anglès


L’Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys de presó l’acusat d’abusar sexualment de la cunyada d’11 anys mentre dormia a Anglès. Era el segon judici per delictes sexuals del processat. En el primer, l’Audiència el va absoldre d’haver violat una adolescent tornant de festa l’any 2017 per falta de proves. En aquest segon judici, la sentència de la secció quarta considera provat que el jove va entrar a l’habitació on dormia la víctima i li va fer tocaments aprofitant que estava adormida.

La sentència de la secció quarta de l’Audiència de Girona també exposa que el processat era parella de la germana la víctima. Aquest, “solia conviure” amb ella, la menor d’11 anys i la mare de les dues en un domicili d’Anglès. Com recull el text, cap a dos quarts de dotze de la nit del 23 d’octubre del 2020, el processat va entrar a l’habitació on dormia la petita. “Aprofitant que estava adormida, es va tombar al costat d’ella al llit i, amb ànim de satisfer els seus desitjos libidinosos, li va abaixar els pantalons del pijama i li va començar a tocar els genitals amb una mà”, conclou el tribunal.

3 anys de presó i 6 de llibertat vigilada

La petita es va despertar quan va notar “molèsties” a la zona genital. “Es va trobar l’acusat de genolls als peus del llit, cosa que va espantar la nena, que va sortir corrent de l’habitació i va anar al menjador on hi havia la seva mare”, exposa la sentència. Tan bon punt li va explicar a la mare el que havia passat, la dona va fer fora de casa a l’acusat. Ell, però, va esperar al voltant de l’immoble l’arribada de la seva parella. Quan la noia va arribar, van tenir una “discussió violenta” pel que havia passat i van “expulsar definitivament” l’acusat del domicili.

Al judici, el processat va negar els fets. A més, va assegurar que, després d’estar al bar amb uns amics, va tornar abans a casa a dormir perquè l’endemà treballava i s’havia d’aixecar aviat. Segons la seva versió, es va despertar quan la seva sogra, cridant, li va dir que marxés de casa.

L’Audiència no es creu el seu relat exculpatori i remarca que hi ha proves que acrediten els abusos, com ara la “reacció immediata” de la nena anant a avisar la seva mare. A més, el tribunal també té en compte que, segons els testimonis, els llençols de l’habitació del processat estaven “intactes”, i això descarta que estigués dormint abans que la nena expliqués els fets. La secció quarta també recull que, a conseqüència dels abusos, la nena ha hagut de rebre tractament psicològic i té símptomes compatibles amb estrès posttraumàtic.

Per això, l’Audiència li imposa 3 anys de presó i 6 de llibertat vigilada com a autor d’un delicte d’abús sexual a menor de 16 anys. No es podrà apropar ni comunicar-se amb la víctima durant 6 anys i l’haurà d’indemnitzar amb 7.950 euros pel dany moral.

Absolt fa pocs mesos

No és el primer judici per delictes sexuals al qual s’ha enfrontat l’acusat. El novembre passat, la secció tercera de l’Audiència el va absoldre de violar una adolescent tornant de festa a Anglès el 2017. La fiscalia sol·licitava aleshores una condemna de 13 anys de presó.

La causa girava al voltant de dues versions totalment oposades. La del processat, que va negar els fets, i la de la menor, que aleshores tenia 14 anys, i que al judici va declarar que l’havia violada de matinada en una zona propera a l’institut. La sentència va absoldre l’acusat perquè el “dèficit probatori” del cas era tan “notori” que no permetia fer decaure la presumpció d’innocència. Tot i que la víctima va trigar tres anys a denunciar-lo, cosa que dificultava obtenir proves, el tribunal va lamentar que no se citessin testimonis, ni s’haguessin aportat informes psicològics o converses de Whatsapp que podrien haver avalat la versió de l’adolescent.

Foto: ACN // Marina Lòpez

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit