Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

28 detinguts en un operatiu contra la màfia armènia amb escorcolls a Lloret


La Policia Nacional i la policia francesa han desarticulat una organització criminal armènia que havia comès nombrosos delictes. Els seus integrants cometien robatoris i feien contraban de tabac arreu d’Europa. Fins i tot, en controlaven la venda a les presons d’Armènia. L’operatiu policial per escapçar el grup s’ha saldat amb 28 detinguts, entre els quals hi ha el cap de la trama i la seva mà dreta, que ja han ingressat a presó. Arreu de l’Estat s’han fet onze registres, part dels quals a Catalunya. En concret, alguns dels escorcolls i detencions s’han fet a Lloret de Mar i a Barcelona. En total s’han comissat armes, 60.000 euros en efectiu, rellotges de luxe i joies.

La investigació va arrencar a finals del 2020. Aleshores, la policia va detectar l’existència d’un grup criminal liderat per un ‘Lladre en Llei’ (rang que es dona als capitostos de les organitzacions delinqüencials de l’antiga Unió Soviètica). A aquest sospitós, de fet, ja se l’havia investigat i detingut en una altra operació que es va dur a terme el 2018.

Els investigadors de les policies espanyola i francesa van comprovar que el grup que liderava continuava dedicant-se a cometre robatoris, vendre el botí i a fer contraban de tabac arreu d’Europa. De fet, la banda mafiosa liderava la venda de tabac a les presons d’Armènia, on l’organització tenia nombrosos contactes. Tots els diners que obtenien els blanquejaven a l’estat espanyol o bé a França.

35 escorcolls i 28 detinguts

Després d’un any i mig d’investigació, les dues policies van dur a terme un operatiu internacional conjunt. Això ha permès desarticular el grup mafiós. En total, s’han fet 35 entrades i escorcolls. D’aquestes, onze es van fer a Barcelona, Lloret de Mar, Alcàsser i València. En aquests llocs, la policia va registrar diversos tallers mecànics i un rentacotxes que formaven part de l’òrbita de l’organització.

L’operatiu policial s’ha saldat amb 28 detinguts. D’aquests, cinc a l’estat espanyol, entre els quals hi havia el conegut com a ‘Lladre en Llei’ que liderava el grup criminal. Tot i que la Policia Nacional no concreta on se’l va arrestar, sí que precisa que tant ell com la seva mà dreta a Espanya ja han ingressat a presó.

Durant els escorcolls els agents també han intervingut sis armes, nombrosa munició, una armilla antibales, dos detectors de balises GPS, 60.000 euros en efectiu, setze rellotges de luxe -un d’ells, valorat en 39.000 euros, vehicles de gamma alta i joies. A més, també han intervingut “gran quantitat” de simbologia d’aquestes organitzacions criminals sorgides de l’antiga Unió Soviètica.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit