Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

20.000 persones visiten les III Jornades Romanes Blanda-ae


Blanes ha celebrat les III Jornades Romanes Blanda-ae aquest cap de setmana. En total, segons fonts del consistori, les jornades han rebut prop de 20.000 visitants.

Les Jornades Romanes Blanda-ae fan un viatge al passat recreant els costums i les tradicions de l’època romana de la ciutat. Així, barregen espectacles, animació i activitats sobre la societat ara fa 2.000 anys.

Una de les principals novetats de les III Jornades Romanes Blanda-ae ha sigut la creació d’un nou emplaçament: l’Espai Arena. Aquesta zona, situada a la platja del centre de Blanes, ha acollit una serie d’espectacles com recreacions de baralles de gladiadors. En aquesta edició també s’ha inaugurat un segon espai: la sala d’actes del Primer Casino. La sala ha acollit un seguit de conferències i xerrades sobre el passat romà de Blanes i la societat de l’època.

Una altra de les activitats més apreciades, com expliquen des de l’Ajuntament de Blanes, han sigut les Visites Guiades al Jaciment Romà d’Els Padrets. Les visites han anat a càrrec de l’arqueòleg Joan Llinàs, director de les campanyes d’excavacions que s’estan fent al recinte. En total, en aquesta activitat hi han participat 150 persones, segons dades de l’ajuntament blanenc.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit