test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

2.300 alumnes de Blanes omplen el Passeig de Mar per la cloenda de la 7a edició de ‘Dansa a les escoles’


L’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes ha tancat una nova edició del projecte Dansa a les Escoles aquest divendres. Aquest any s’ha celebrat la setena edició d’aquesta iniciativa. En total, enguany, hi han participat 2.300 infants, de primer a sisè de primària dels centres escolars blanencs i del centre Ventijol. A més, Blanes també acollit, aquest dissabte, la Trobada d’Esbarts de les Comarques Gironines.

L’objectiu del projecte ‘Dansa a les escoles’ és donar a conèixer un patrimoni i les danses tradicionals d’arreu dels Països Catalans. Així, combinat amb material que donen als docents, la dansa esdevé una eina pedagògica tant en l’àmbit de la psicomotricitat, com també en el llenguatge musical i la llengua.

Els centres que han participat en aquesta edició han sigut el Carles Faust, Sa Forcanera, Quatre Vents, Napoleó Soliva, Pinya de Rosa, Mossèn Joan Batlle i Joaquim Ruyra. També el Cor de Maria i Santa Maria i el Centre d’Educació Especial Ventijol.

Acompanyant als joves dansaires hi ha hagut una formació musical que ha interpretat les peces en directe. Ha sigut una Cobleta creada expressament per a aquest esdeveniment i que l’ha dirigida Marcel Casellas. A més, també hi ha intervingut l’animador Jaume Barri com a convidat.

El projecte Dansa a les Escoles va rebre el premi Joan Burés i Vidal de l’Esbart Riu d’Or de Sant Fruitós del Bages com a millor projecte pedagògic en l’àmbit de la dansa d’arrel.

A banda, dissabte, l’Esbart Joaquim Ruyra farà d’amfitrió de la Trobada d’Esbarts de les Comarques Gironines. Se celebrarà a partir de les 17 h al Passeig de Mar, també.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit