Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

18 municipis de tres comarques ja formen part de la Ruta de la Tourdera


18 municipis de la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental ja formen part de la Ruta de la Tourdera. Es tracta d’un projecte que ha recuperat diversos camins de bosc i els ha habilitat i senyalitzat com a rutes per fer a peu o en bicicleta entre Arbúcies i la desembocadura de la Tordera. Les rutes, amb 11 trams a la demarcació de Barcelona i 7 a la de Girona i un total de 200 quilòmetres transitables, segueixen els cursos fluvials de la Tordera i la Riera d’Arbúcies.

L’objectiu del projecte, que implica a 18 Ajuntaments, les Diputacions de Girona i Barcelona i el Consell Comarcal de la Selva, busca promoure el coneixement de la natura i patrimoni associats al riu i el desenvolupament local dels municipis que en formen part portant persones que busquen descobrir el territori i que facin despesa en establiments de restauració i allotjament, serveis de guiatges o lloguers d’equipament, entre altres.

L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha explicat que així com el riu Tordera té un paper molt destacat en tots els municipis per on passa, amb la riera d’Arbúcies, que és un dels principals cursos fluvials de la Tordera, passa el mateix. La riera d’Arbúcies, que neix a pocs metres de la Tordera -al coll de Sant Marçal- està inclosa dins de la xarxa PEIN d’espais naturals.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat el paper de “lideratge” de l’ens en el projecte, amb l’inici l’any 2010 d’un treball de camp de prospecció i anàlisi de la viabilitat per crear un producte turístic a la zona.

Els primers trams de la Ruta de la Tourdera, els de la demarcació de Barcelona, es van inaugurar l’any 2018 a Tordera. Un any més tard es va completar la fase constructiva del projecte amb la inauguració dels trams dels 7 municipis restants, que pertanyen a la demarcació de Girona.

Actualment en formen part del projecte els municipis d’Arbúcies, Blanes, Breda, Fogars de la Selva, Fogars de Monclús, Hostalric, Gualba, Malgrat de Mar, Massanes, Montseny, Palafolls, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Tordera i Vallgorguina.

Foto: El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu (esquerra) i un dels tècnics del projecte

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit