Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

17 municipis del Maresme rebran 425.000 euros per a accions del programa ‘Temps x cures’


El Consell Comarcal del Maresme traspassa prop de 425.000 euros a 17 municipis de la comarca per a accions del programa ‘Temps x cures’. Aquest programa, promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitta, ofereix serveis de cura puntual per a infants de 0 a 14 anys. L’objectiu és descarregar les famílies, i en especial les dones, dels treballs de cura familiars. D’aquesta manera, es vol avançar en la corresponsabilitat pública.

Fins al moment, el Consell Comarcal gestiona ‘Temps x cures’ en els 25 municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme. Ara, l’ens comarcal, que ja està treballant en l’ampliació de serveis per a l’any vinent, ha traspassat als ajuntaments una aportació econòmica per subvencionar les actuacions realitzades al llarg del 2021. Alguns exemples de serveis serien casals per períodes no lectius, espais d’acollida fora de l’horari escolar, colònies, serveis de lleure o serveis de cura personal a domicili, entre d’altres.

En total, l’any passat es van prestar 41 serveis en 17 municipis que són part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Maresme. D’aquestes accions en van gaudir 3.335 infants i se’n van beneficiar 2.315 famílies.

El Consell Comarcal del Maresme ha repartit, en concepte de subvenció, 422.539,08 euros. L’ajut econòmic l’han rebut 17 casals realitzats en períodes no lectius, 7 espais d’acollida a l’escola fora de l’horari escolar i 2 serveis de colònies. També s’han subvencionat 2 serveis de cura puntual a domicili, 9 serveis anàlegs de lleiure, 1 servei de cuar puntual en equipaments i 3 actuacions de canguratge.

Els municipis receptors han sigut Arenys de Mar, Canet de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Tordera, Sant Pol de Mar i Santa Susanna. També Alella, Arenys de Munt, Argentona, Dosrius, Montgat, Palafolls, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Vilassar de Dalt.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit