test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

17 detinguts en l’operatiu contra el tràfic de droga al Maresme


Els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 17 persones en el marc de l’operatiu dut a terme aquest dimecres al Maresme contra la venda de marihuana i haixix a través de màquines expenedores. Tres dels arrestats són els gestors de l’empresa, que des del Maresme subministrava les substàncies en un format similar al d’un paquet de tabac. La venda es feia en establiments com petits supermercats. En total s’han fet setze inspeccions administratives als punts de venda. Al llarg del matí d’aquest dimecres s’ha intervingut un miler de caixes amb cabdells i resina, més de 7.000 euros en efectiu, i s’han precintat tres màquines expenedores. El cos alerta d’un ressorgiment d’activitats relacionades amb el mercat de la marihuana per arribar al públic jove.

La investigació es va iniciar a partir de la troballa que un transportista va fer en un dels paquets que traslladava, i que s’havia trencat. “Hi va trobar marihuana, ens ho va dur a comissaria i vam iniciar la investigació sobre els destinataris de la substància, una empresa de Canet de Mar“, explica el cap de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra, Josep Antoni López Garzón.

La droga es dipositava en capses semblants a les de tabac

Estirant del fil van determinar que tenien un entramat comercial amb establiments on hi tenien màquines expenedores semblants a les de tabac. En el seu lloc, però, hi dispensen caixetes amb marihuana i haixix. “En una inspecció administrativa en un establiment vam comissar les caixetes i les vam analitzar, i vam veure que de les 25 mostres que havíem agafat, 20 tenien una quantitat de THC superior al 0,2%, que és el màxim permès”, assenyala.

En aquesta fase de la investigació es van arribar a intervenir prop de 700 grams de cabdells de marihuana, així com peces d’haixix i 700 euros en efectiu. La mercaderia arribava fins a set establiments, principalment del Maresme i la Selva, tot i que també en d’altres del Vallès Occidental, Barcelona i el Baix Llobregat.

Fent seguiment de l’activitat de l’empresa van determinar el seu abast comercial, que havia redefinit la manera com arribava al consumidor final. Donat que s’estaven precintant les màquines, es va optar per vendre el producte a través de dispensadors de cartró als quals només hi tenia accés el venedor de l’establiment, generalment supermercats de proximitat.

Un producte assequible

Aquest fet amoïna els Mossos, donat que això facilita l’accés al producte per part sobretot del públic més jove, que pot adquirir-lo a través d’un perfil de comerç on també hi pot adquirir alcohol o llaminadures. De fet, en investigacions anteriors ja s’havien trobat productes a la venda amb THC amb aspecte de caramel, fent-lo molt atractiu per al jovent. Tot i això, no s’ha definit amb claredat un perfil tipus del consumidor final.

Tot i tenir una aparença de ser una capsa de tabac, en el seu interior hi ha marihuana. La comercialització es feia amb noms com ara Orange Cake, Limonchello, Amnesia o Special Sauce, noms atractius a la vista, però també a la butxaca, donat que tenien un preu d’entre 6 i 12 euros.

Fins a 17 detencions

Amb autorització judicial, aquest dimecres s’ha posat en marxa un operatiu policial que ha permès detenir 17 persones, tres de les quals són gestores de l’empresa. La resta són responsables dels punts de venda.

En total s’ha fet una entrada judicial a la seu de l’empresa de Canet de Mar i tres més en els domicilis dels seus gestors. També s’han fet 16 inspeccions administratives en establiments on es venien els paquets, fos a través d’expositors o amb màquines. En aquests locals s’hi han fet les detencions dels seus responsables, un total de 14 persones.

L’operatiu ha permès confiscar un miler de caixes i 7.000 euros en metàl·lic, i a més s’han precintat tres màquines expenedores. Als responsables del negoci se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública, amb penes que poden anar des de l’any de presó fins als tres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit