Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

1.800 alumnes es troben al passeig marítim de Blanes per ballar danses tradicionals


L’esbart dansaire Joaquim Ruyra de Blanes ha reunit aquest divendres 1.800 alumnes d’entre primer i cinquè de primària al passeig marítim de la població. La trobada és la culminació del projecte Dansa a les escoles que ha servit perquè els alumnes aprenguin algunes de les danses tradicionals a l’escola.

L’objectiu de l’activitat és fomentar la dansa tradicional a les aules. El president de l’esbart, Marc Coll, explica que la cloenda és “una festa” per celebrar “la implicació” del professorat.

“L’èxit d’aquesta cloenda i d’aquesta activitat és que els professors de música i d’educació física s’impliquen en el projecte i aquest projecte es treballa des de l’escola. L’important d’aquest projecte és que formi part de l’educació de l’infant, que els nens i nenes puguin ballar a l’escola, puguin participar amb els seus alumnes, amb els seus professors. L’èxit és aquest. Nosaltres els donem les eines, ensenyem els professors, els donem tota la documentació, tot el projecte pedagògic, tota la informació que necessitin. Tenen també personal de referència dins de l’esbart però l’èxit és seu”. (Marc Coll, Esbart Dansaire)

 

La d’enguany ha estat la cinquena edició i de cara a l’any vinent el projecte s’ampliarà als alumnes de sisè de primària i també als mestres segons avancen des de l’entitat. D’aquesta manera la convocatòria reunirà unes 2.000 persones.

Foto: Aleix Freixas/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit